top of page

сб, 30.05

|

Онлайн конференция

Cooltzine vol.3: Промени

Творческа конференция, прожекции и стартиране на съвместно издание!

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Cooltzine vol.3: Промени
Cooltzine vol.3: Промени

Час и място

30.05.2020 г., 14:30 ч. – 22:30 ч. Гринуич+3

Онлайн конференция

За събитието

COOLTZINE #3 "ПРОМЕНИ" • 1 ДЕН • МНОГО ГРАДОВЕ  •  Креативна конференция _cc781905-5cde-3194-bb3 b-136bad5cf58d_ •  Стартиране на съвместен журнал (том 3)

Пълният график можете да изтеглите от тук:http://tiny.cc/byeenz 

Това събитие е безплатно, но любезно ви молим да регистрирате „място“ за слотовете за видеоконференции, за да можем да ви изпратим връзка за присъединяване. Регистрирайте се чрезhttp://tiny.cc/3lfeoz 

На 30 май обединяваме за трети път няколко държави и градове в еднодневна едновременна изложба и творческа конференция „Cooltzine“; темата на третото издание е „Промени“. Участващите градове тази година включват#София,#Белград,#Лондон,#Виена,#Берлини#Парижс лектори, които се присъединяват към съответните панелни дискусии, но без места за домакинство поради преформатиране на събитието като чисто цифрово, в съответствие с разпоредбите за здраве и безопасност, свързани с пандемията Covid-19. Отново едноименният журнал ще бъде достъпен по време на това едновременно международно събитие. Свързаното самопубликуване е подготвено от Cooltsalon като достъпна платформа за експониране за креативни практици на всеки етап от кариерата и страниците са създадени от подадени заявки за открита покана.  

Активирани от платформата Webex на Cisco, участниците във всяка панелна дискусия ще бъдат свързани във видео предаване на живо и ще могат не само да представят, но и да взаимодействат помежду си и да чуват въпроси на публиката в реално време.  

ИДЕЯТА ЗА „COOLTZINE“ 

Cooltsalon не притежава пространство, но произвежда специфични за сайта проекти с много прекрасни колективи по целия свят. През май 2018 г. Cooltsalon създаде „глобален“ модел за обмен на идеи: еднодневна едновременна изложба, на която няколко града демонстрираха едни и същи творби пред различна публика. Творбите идват от представяне на съвместно създаден журнал („Cooltzine“). След това всеки участващ град (чрез място за провеждане) получи едни и същи изложбени активи за представяне и едни и същи журнали за разпространение, докато сътрудниците, домакините и присъстващите имаха възможност да се включат в видео поток на живо, изследвайки местата на другия. Решихме да го организираме като ежегодно събитие и второто издание през май 2019 г. се разшири, за да включи видео панелни дискусии на живо между участващи градове, подкрепени от технологиите на Cisco, като по този начин измести фокуса от съвместно създадения журнал към споделеното изживяване._cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_

Някои от местата и участниците досега: Leyden Gallery (Лондон), Stour Space (Лондон), be'kech anti-café (Берлин), Квака 22 (Белград), Papergirl Galerija Hub (Белград), Cush.Bar (София) , MOVE.BG (София), Ръсел Мартин, Artquest (Лондон), Ния Пушкарова, Water Tower Art Fest/Residency (София), Ива Чукич, урбанист и съосновател на НПО Министерство на пространството (Колективно министерство на пространството) на Улична галерия (Белград) и др. 

Когато говорим за „Cooltzine“, ние имаме предвид както еднодневното събитие, провеждащо се едновременно в няколко града и часови зони, така и съвместния журнал, свързан със събитието.

Споделете това събитие

bottom of page