top of page

пт, 19.06

|

КО-ОП

Небето е на всички

Изложба на деца и младежи с увреждания

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Небето е на всички
Небето е на всички

Час и място

19.06.2020 г., 12:00 ч. – 28.06.2020 г., 19:00 ч.

КО-ОП, бул. "Янко Сакъзов" 17

За събитието

"Небето е на всички" е не просто изложба, а нашата мечта - дълго чакана и сърцато желана. 💗

Но най-вече това е изложба, която е ВАЖНА! Изписваме ВАЖНА с големи букви, защото тя е такава за изключително много хора - за децата и младежите, за техните родители, за които приятелите и учителите им, за всички специалисти, се грижите и работите с тях ежедневно. За всички нас, които искаме да живеем в един по-добър, по-толерантен и разбиращ свят!  

На всички тези хора днес с радост да кажа, че изложбата може да има своя хубав дом и грижовни, просто прекрасни хора, които ни подкрепят в сбъдването й. Днес с огромно вълнение можем да извикаме силно „Небето е на всички!“ и да открехнем прозорчето към вълшебния свят на оценените деца и тийнейджъри. Елате, надникнете и се потопете в него! Изпитайте го истински, цветен, показан и неподправен – какъвто го виждаме всеки ден! Свят, разкриващ безкрайните хоризонти отвъд диагнозата, отвъд дефицитите, отвъд стигмата!

💗 Елате, защото децата с увреждания могат изключително много особено когато са заобиколени от подкрепящи и търпеливи хора, които вярват в тях и се фокусират потенциала и силните им страни! 💗 Елате, защото децата с увреждания не са нещо отделно от другите деца, колкото и отделно да говоря за тях понякога! И те имат нужда да знаят това. 💗 Елате, защото децата с увреждания са творци, откриватели и мечтатели, а вашата подкрепа не е необходима, за да можем да им покажем, че мечтите не са нещо недостижимо високо в небето, напротив - понякога е нужно само да протегнем ръце нагоре, за да ги сбъднем! 💗 Елате, защото децата и младежите с увреждания заслужават признание за труда си и защото е ВАЖНО да им помогнем да добият увереност и самочувствие! 💗 Елате, защото децата с увреждания имат своите имена, своите таланти и своите силни страни, а вашето население и желание да ги опознаете, дори и само разглеждайки да ги творите, ще ги зарадва много и ще ги мотивира да продължите да работите и да се развивате ! 💗 Елате, за да градим заедно толкова нужната ни подкрепа, сигурна и богата на възможности за среда, в която децата и родителите се чувстват приети, обгрижени и ВАЖНИ, каквито са!

💎 Работилничка за чудеса е пространство, в което специалисти и доброволци провеждат изкуство и трудотерапевтични ателиета за деца и младежи с възпитание, срещи за учение, за игри и готварски ателиета безплатно. По време на изложбата „Небето е на всички“ ще можете да видите част от творбите на последните години от няколко, сред които: вълнени и такъни пана, пана от рециклирана хартия, линогравюри, акварели, акции, восъчни картини и пано от бродерии.

🎈 Освен творбите на децата, ще можете да закупите и книгата „Вълнени истории“ от Йовка Христова. Повече за нея и още можете какво да очаквате от нас между 19 и 28 май ще ви разказваме обичливо тук в следващите дни.

🎀  Изложбата „Небето е на всички“ се осъществява с незаменимата и огромна подкрепа на нашите домашни галерия КО-ОП и HP Inc. Bulgaria, които спомагат в закупуването на целите за творбите на децата ♥

👉 КО-ОП ще работи при спазване на всички противоепидемични мерки. Моля ви да спазвате указателните таблици за дистанция и режим на влизане, както и посочените на служителите на галерията.

👉 КО-ОП ще работи от вторник до неделя, от 12:00ч. до 19:00ч. Галерията ще бъде затворена на 23, 24 и 25 май.

Споделете това събитие

bottom of page