top of page

Тираж: Разговори за книги и пускане на уебсайт




18.09 | 15:00 – 18:00


Второто събитие за годината на платформата Тираж – съвместен проект между КО-ОП и ТИ-РЕ – ще хвърли поглед върху сцената на независими артистични издания през серия от разговори с артисти, издатели и колекционери.


Събитието е част от продължителната програма и усилията на платформата да популяризира, контекстуализира и развива независимото издаване като форма на съвременна артистична практика.


Събитието ще включва два разговора с художниците София Грънчарова и Мартин Атанасов, в които те ще представят художествената си практика и какво е мястото на книжната форма в нея.

Ина Христова от издателство “Бубулече” ще говори от първа ръка за опита ѝ с издателска дейност както и с илюстрирането на картинни книги.


Роузи Айзор от колектива "Blood Becomes Water" ще представи част от колекцията си от арт книги и зинове, през което ще повдигне и темата за колекционирането на книги като цяло.


В неформална обстановка ще разкаже за различните екземпляри, които също така ще могат да бъдат разгледани.


Събитието ще бъде повод и да отпразнуваме пускането на уебсайта на колекция ТИРАЖ в неформална обстановка след разговорите.

ТИРАЖ е проект на KO-OП и ТИ–РЕ, реализиран с подкрепата на Национален фонд “Култура”

bottom of page