top of page

ФИГ. 2

Фестивал за илюстрация и графика

12.04 - 31.05.2022


ПАТАФИЗИЧНО ИЗКУСТВО


Понякога привидно нереалните проблеми се превръщат в реалност. Затова второто издание на фестивала ФИГ.2 за илюстрация и графика е посветено на патафизиката – пародийна псевдонаука, създадена от френския писател Алфред Жари, която изследва измислени явления и нереални случки отвъд пределите на метафизиката. И тъй като абсурдното и имагинерното често са първоизточник на вдъхновение за художниците и художничките, тази година ФИГ. предизвиква пределите на въображението ни и набляга именно на тези елементи.


Очаква ни цял месец от абстрактни събития, изложби, работилници, разговори и други случки. Някои с цел, други – без. Програмата на ФИГ. 2 включва групова изложба в КО-ОП, самостоятелна изложба на Невена Екимова в галерия ИНТРО, работилници с Алина Папазова, Любен Домозетски, Зоран Мише, Теодор Генов, Мирослав Живков (Джингиби), базар за принтове, татуировки на живо, бързи срещи за илюстратори и много, много други.


Детайли за всички предстоящи събития от програмата на фестивала ще откриете в сайта му (www.fig.bg), а ако не успявате – можете да си ги измислите.


Пълна програма:


FIG. 2 - пълна програма
.pdf
Download PDF • 206KB

ФИГ. 2 се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура".



Последни публикации

Виж всички
bottom of page