top of page

My Head Is a Photodump




Групова изложба “My Head Is a Photodump” част от ФИГ. 2


12-20 април 2022 г. Oткриване: 12 април, 18:30 ч.


Както по традиция ФИГ. 2 ще бъде открит с представяне на групова изложба на редица художници и художнички, които са активна част от съвременната българска сцена.

И ако до съвсем скоро сме си мислили, че последните няколко години няма с какво да ни изненадат и впечатлят, то сега скуката започна да ни се вижда като мечтан и недостижим оазис.

Откриващата групова изложба “My Head Is a Photodump” ще трансформира пространството на КО-ОП в импровизиран “фотодъмп” с творби, генерирани или вдъхновени от споделени изображения от общ “чатруум”, превърнал се във временно общо студио на артистите. В продължение на 1 месец участниците си споделяха визуални материали на това, което ги заобикаля, впечатлява и ангажира. Като така с тази чат “стая” целяхме да пресъздадем до някаква степен и по съвременен, дигитален начин усещането за споделено авторство и колективна мисъл. Резултатът ни кара да се замислим за това какво е авторство, какви са неговите граници и може ли и кога то става споделено. А експерименталният формат ще представи труда като импровизиран и отворен анализ на пресечените точки на една група хора в един особен момент, разглеждайки как информацията пътува из различните медии, които ни заобикалят и се пречупва през нашите преживявания и интерпретации.


Художници и художнички:


Аарън Рот
 Александра Георгиева Алина Папазова Били Матеева BLOOD BECOMES WATER Вълко Чобанов Георги Василев Денислав Големанов Деси Баева Жана Миткова Мартина Вачева
 Мич Брезунек Мирослав Живков – Dzhingibi Розалина Буркова Теодор Генов
 Цветомира Борисова Яна Абрашева Ясен Згуровски



Информация за пълната програма на ФИГ. 2 ще намерите тук: www.fig.bg


Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

bottom of page