top of page

В ПРОЦЕС

06 - 16 януари 2021 - самостоятелна изложба и представяне на зин на Никола СтояновФотография и дизайн: Никола Стоянов


куратор: Христо Калоянов


Стремежът за обхващане на града като една афектна цялост доведе до раждането на този проект. Мислен, структуриран и приведен в изпълнение, той чертае една хиперфикция достъпна само в редките случаи на дисциплиниран делириум.

В процесите на изграждане и разпадане се откриват белези върху градската повърхност, своеобразен език, чрез който се формират и разгръщат различни модалности на явяване. Лесни за откриване, но трудни за вникване, табелите, решетките, кофите за боклук, висящите кабели ще са нашия вход в един забравен архив на градската тъкан. Присъствието на тези предмети е фрагментарно според функционалното им предназначение в инцидентността на ежедневното.

Нашата операция върви в обратната посока, където, изваден от този контекст, предметът губи способността си за практичност и, представен в тази „голота“, той служи като терминал към един паралелен свят на индустриална телеология и материална корпоралност. „В процес“ е теоретична-фикция базирана в близката реалност на всекидневието, медитация над разграждането и градежа, но най-вече метод обръщащ процеса на инфраструктурна сублимация.


Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.
Comments


bottom of page