top of page

Убежище


25 септември - 12 октомври, 2021

Фотографска изложба на проф. Цочо Бояджиев, част от ФотоФабрикаДопуснати сме в едно от убежищата на Цочо Бояджиев – неговият фотографски свят, свят, който той населява неподражаемо, деликатно и с възхитителна смиреност.

Убежище е обяснение в любов. Към мъдростта на Създателя, който е подслонил хората. И към изненадите на света, създаден от хората. Към техния обикновен, всекидневен живот с неподправените детайли на неговата обикновена всекидневна красота.

Всяка една от представените фотографии е споделено преживяване, всяка една от тях е небрежен щрих от голямата картина на битието.


Убежище е обяснение в любов към Човека.


Фотографската изложба на проф. Цочо Бояджиев „Убежище“ ще бъде открита на 25 септември в галерия КО-ОП в София и ще продължи до 12 октомври. По време на изложбата ще се състоят и две премиери. Ще бъде представена книгата „Разговори за фотографското изкуство“ от Николай Трейман и Цочо Бояджиев. Предстои и премиерата на видео разказа от поредицата „Фото Фигури“, посветен на проф. Бояджиев: „Цочо Бояджиев. Миг от много времена“.


Датата на вернисажа не е избрана случайно. 25 септември е рожденият ден на Цочо Бояджиев, който тази година ще навърши 70.


Осмият фестивал Фотофабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021.
Comments


bottom of page