top of page

FIG. 1.2 | НЕДООЦЕНЕНИ СТОКИ

23- 27 юни, 2021

Поп-ъп за илюстрация и графика



FIG. е естественото продължение на редицата поп-ъп базари за изкуство на КО-ОП, като този път този форматът прераства в двуседмична серия от събития, посветени на общността от художници, художнички и техните последователи.


Първото събитие в рамките на FIG. носи името НЕДООЦЕНЕНИ СТОКИ: ПОП-ЪП ЗА ИЛЮСТРАЦИЯ И ПРИНТОВЕ и ще се проведе под формата на групова изложба в пространството на КО-ОП между 23 и 27 юни.


По време на събитието избрани артисти ще представят творби, които илюстрират личния си поглед към/през прозореца, разгледан като портал към това навън и онова вътре в нас. Творбите ще могат да бъдат закупени и ще са представени в специално обособени в галерията пространства, курирани от самите художници и художнички, за да илюстрират най-добре техния свят.


В изложбата участват:


Алина Папазова Били Матеева Борис Праматаров Виктория Стайкова Георги Василев Денислав Големанов Жана Миткова Мич Брезунек Теодор Генов


Подобаващият старт на двуседмичната фестивална програма ще бъдаден даден от инди-пънк-рок-алтърнатив бандата КАКЕ?, основана от Мартиан Табаков (BG), Андрю Андерсън (UK) и Мартин Пенев (BG), която ще слушаме на живо пред КО-ОП на 23 юни от 20:00ч.



Като част от съпътстващата програма на фестивала, по време на ПОП-ЪП ЗА ИЛЮСТРАЦИЯ И ПРИНТОВE в КО-ОП ще се проведе и серия от разговори на различни теми, свързани с графичното изкуство:


Четвъртък, 24.06.2021, 19:00 Обучение за кандидатстване по програма за мобилност i-Portunus с Десислава Панчева - Бюро "Творческа Европа" България.


Петък, 25.06.2021, 19:00 Научна илюстрация и илюстрацията отвъд науката - Разговор с Любен Домозетски, модератор Стефка Цанева


Събота, 26.06.2021, 13:00 "Правна клиника за илюстратори: Истории от авторскоправната военна стая", Ана Лозарова и Дими Димитров от Цифрова република


Събота, 26.06.2021, 18:00, Илюстрация в дизайн проекти, studio PUNKT, Михаела Ангелова, Елица Димитрова, Георги Василев


За някои от събитията в паралелната програма ще се изисква предварително записване. Следете сайта ни за допълнителна информация.


НЕДООЦЕНЕНИ СТОКИ: ПОП-ЪП ЗА ИЛЮСТРАЦИЯ И ПРИНТОВE ще може да бъде посетен до 27 юни включително, а всички творби от изложбата ще могат да бъдат закупени, както на място, така и онлайн.

Скоро ще споделим и повече информация как и откъде.


Последвай FIG.: www.fig.bg


Събитието се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.









Comments


bottom of page