top of page

IT'S NOT FUNNY

08 - 18 октомври 2020 - представяне на зин и изложба на Александра Георгиева и Мирослав Живков



Изложбата IT’S NOT FUNNY представя резултата от творческия процес между двама художници и техните стилове на рисуване.


Процесът проследява семплия опит за сливане на техните артистични подходи и начини на изразяване в един общ стил. Два стила на пръв поглед визуално разграничаващи се, се трансформират и обединяват под формата на печатно издание.


Основната цел е експериментът на първичната свободна рисунка, смесването на различни медии и техники, игра с форми, линии и сложни композиции.


Главен обект на изложбата е прецизно изработеното с печатна техника ризограф и ситопечат независимо издание/зин. Книгата съдържа над 60 страници ризо печатани илюстрации, с двуцветна ситопечат корица и двуцветен сито принт размер А3, в изключително лимитирана серия от 40 екземпляра. Всичко ръчно изработено в NoPoint Atelier.

NoPoint Atelier е споделено студио и резиденция с главен фокус печатни техники-ситопечат и ризограф, намиращо се в сърцето на България. Студиото е разположено в малко селце в Стара планина над град Габрово и основната му цел е да предостави на художниците специално и креативно пространство за работа, творчество и експерименти.


За авторите:


Александра Георгиева


“Харесвам абсурди неща и смешни лица” е артистичното мото на Александра Георгиева, по-позната като sa6ettu из социалните мрежи.


Родена 1997г. в град София, завършва висшето си образование в Националната Художествена Академия със специалност „Книга и печатна графика“ през съдбовната 2020г.

Като визуален артист, татуист и илюстратор на свободна практика, с афинитет към разнообразни видове изкуствa, работи по различни проекти, взима участие в множество групови изложби някои от които: 2019 ТИ-РЕ – платформа за арт книги, 2019 -“Pass The Ammo # 3” поп-ъп изложба на Fine acts-глобална платформа за социално ангажирано изкуство, 2019 - Преглед на българския дизайн | Melba Festival, АРТ СТАРТ- Млади художници, които да следим през 2020г., Little Bird residency/Little bird gallery 2020 и др.


Главен фокус на творчеството й е иронията и сарказма, визуализирайки го под формата на различни артистични техники-живопис, графика, текстил, ситопечат и др., насочвайки се най-вече към книгата, по-конкретно зинът като обект и проводник на артистчните ѝ идеи.


Мирослав Живков


Мирослав Живков е роден 1993г. в град Габрово. През 2016-та г. завършва Националната художествена Академия София със специалност Плакат и визуална комуникация.

Негови предишни изложби са : Define The line в INTRO-2018г. и IT’S OKAY в КО-ОП-2019г. В момента активно работи по развиването на Арт резиденция в село Балани, Габровско, където осъществява обмен между артисти в алтернативно място за творене. Основен профил на ателието е ситопечат и ризография.


„Рисувам главно монохромно, като постоянно експериментирам с различни медии ,инструменти и графични техники – ситопечат, ризография, различни техники за монотипии. Стремя се да използвам максимално малко познати образи и елементи, който да се асоциират ясно и точно с нещо. Искам то да въздейства със своите: композиция, замах, линия, петно и др."




bottom of page