top of page

TEST PRESS BOOKS #3

12.10 - 22.10.2023

Откриване: 12.10, 18:30

В събитието Test Press Books #3, организирано от Хенк Грьонендaйк, ще се срещнем с интересна комбинация от творби и книги. Тази година събитието включва изложба, която ще ни запознае с творчеството на нидерландската артистка Ruth van Beek, заедно с международно признатата книга "Uranus" и видео творбата "Not for Sale" на изтъкнатия нидерландски дизайнер Karel Martens. Ще се запознаем и с творческите процеси зад създаването на работите, аккто и с селекция от издадени книги. На място ще можете да закупите и уникален календар създаден от Martens за предстоящата 2024 г.


Изложбата включва широка селекция от разнообразни издания на известни независими издатели, сред които Roma, Van Zoetendaal, Spector Books и най-новите издания на издателството за критично изкуство и дизайн Valiz. В допълнение към тях ще имате възможност да закупите много други публикации на теми, вариращи от графичен дизайн, мода и фотография до типография, илюстровани истории, академични публикации и дипломни проекти и дипломни работи на студенти от бакалавърски и магистърски програми. Повечето книги са изключително съвременни и съдържат елемент на манифест и критично изследване.

За това издание е направен и опит да се включат книги, които са силно свързани с природата и проблемите на околната среда. Как можем да я разгледаме критично, да я изследваме, да я архивираме и да се вдъхновим от нейното богатство от аспекти?


’Dutch Identity’, движение в портретната фотография, също ще бъде представено от друга разнообразна колекция от публикации и други творби, които дават представа за процеса на редакция.

Не пропускайте възможността да се включите и в специалния 3-дневен уъркшоп с Ruth van Beek от 14 до 16 октомври - "Moving Matters", организиран от Know-How Show-How в сътрудничество с KO-OP и Slopi Kopi. Допълнителна инфотмация ще намерите тук.


Test Press Books иска да благодари на участващите издатели, студенти, Ruth van Beek и Karel Martens, на много независими автори-издатели и на Inna Kochkina (lettering) за сътрудничеството, както и на Know-How Show-How за организирането на семинара.


_


*Събитието се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура" и Creative Europe.




bottom of page