top of page

The Shimmer of a Possibility

Самостоятелна изложба на Красимира Буцева

22.06 – 20.07, 2023


Куратор: Васил Владимиров


"The Shimmer of a Possibility“ (в превод - Блясъкът на възможността) е инсталация, създадена след процес на рефлексия, която съчетава текст, звук, фотография и видео, като изследва паметта, травмата, грижата, терапията и психичното здраве. В самостоятелната си изложба Красимира Буцева използва автобиографични разкази, заедно с методологии от творческата си практика, като ги свързва с преосмислянето на различни практики на грижата и се обръща към методи от психотерапията и проучвания върху травмата.


В рамките на изложбата ще бъде представено печатно издание, създадено в колаборация с артистките Джудит Хаман и Луана Лоич. В публикацията се разглеждат и дискутират различни методи за грижа към себе си, ритуали от творческите си практики, както и идеи, свързани с принадлежността. Изданието и избраните аудио-визуални размисли на авторката, заедно засягат работата с травмите, упражнения за заземяване, разбирането и помненето чрез тялото в личен и творчески контекст.


Биография:


Красимира Буцева е визуален артист и изследовател, базирана между София и Лондон. Красимира използва видео, фотография, инсталация, звук и текст, и работи с теми като политическо насилие и травматична памет. Красимира е лектор в бакалавър Фотография в Лондонския колеж по комуникации към Университета по изкуствата. Красимира е един от основателите на Revolv Collective и куратор на архивът History in Between.


Участвала е в самостоятелни и групови изложби, като някой включват Съседите: форми на травмата (1945-1989) в СГХГ и студио The Neighbours, София (2022), Дали сме комунистки?, ГАРА, София (2022), Честоти на травмата, Галерия Структура, София (2022), Camera Obscura, Voloshyn Gallery, Kiev, Ukraine (2023), Игли в купа сено, Национална художествена галерия (2023), Orbits, Seen Fifteen Gallery, Лондон (2022), История помежду, Софийски исторически музей (2020), Фотография & Скулптура, AMP Studios, Лондон (2019), Brighton Photo Fringe, Phoenix Gallery, Брайтън (2018), Pingyao International Photography Festival, Пингуао (2016) и други.Изложбата се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура" / програма Едногодишен грант 2022コメント


bottom of page